tirsdag 20. september 2011

Noen øl på Olympen


Det var snart på tide for et nytt i S.P.Ø.K., men da en pappa er en travel mann, er det ikke alltid at møtetidspunktene korresponderer for alle. Men i slike tilfeller fant vi jo ut at man kan jo bare gå og ta en øl også, og da har man jo et fantastisk ølslott i nærheten av S.P.Ø.K.s avdeling på tøyen, nemlig ærverdige Olympen. Det ble Nåkkve, Ottar og Kristoffer denne gangen, og det ble tidlig besluttet at dette var da å regne som et ølmøte, dvs et hakk under et vanlig møte. Så, etter noen innledende høflighetsfraser var det på tide og ta inn over seg det gargantuanske ølkartet.
Så startet vi med en Weihenstephaner Weissener produsert av Bayerische Staatsbrauerei. Det var en lett grumsete farge, også kalt matt, og smakte strålende, en siste smak av sommer, lettdrikkelig og forfriskende, selv om klokka var kveld.

Den neste ølen vi valgte til å læske våre ganer med var en Hornbeer Dryhop. Og det var humla si! Den var enda friskere enn den forrige ølen, og hadde en regulær sirkusforestilling i munnen. Vel, vi var alle nøgde med ølene på lompa, og da øl fordrer mat, gikk vi til Punjab Tandoori og spiste, vel, ikke alle spiste men de hadde da øl der også, så da ble det smakt på Taj Mahal og Bangla-øl. De var gode, men de utmerket seg ikke, hverken den ene eller den andre retningen. Vi har også bestemt oss for, iallefall for en tid, og prøve å ikke ha terningkast.
Da var det tid for senga, vi takket hverandre for en fin kveld, og på vei hjem kunne man i Tøyengata merke den første høstlige brisen...