tirsdag 21. august 2012

S.P.Ø.K. feirer et år med tur til... Drammen!

Alle var hjertens enige om at Haandbryggeriets Haandølfestival var noe som var sjølvklart at vi måtte delta på. Men, da dette er en pappaølklubb, måtte den ene etter den andre melde frafall, avbud, melde pass, ta en regnsjekk og så videre. Vel, tre heldige hadde klart å finne tid, Mathis, Kristoffer og Bjørn satte seg på toget sørvestover mot Drammen og Sundland. Vel fremme i Drammen ledet Kristoffer vei, helt til de andre ble mer en skeptiske og måtte lete frem google maps. Vel var vi på rett vei, men en kartsjekk i ny og ne er dog aldri å forakte. Vel fremme fikk vi bånd på armen, drikkesjetonger og et eget Haandbryggerietglass til å smake oss rundt festivalen.På et lite uteområde var det satt opp et telt med matservering, der de også hadde ostefat og sjokolade til matmatching. Det var også et telt til spising, og bakerst, en skammekrok til røykere og toalettgåere.

Vel, inn i bryggeriet, og til det viktigste; Ølet. Og det var en del å ta av. I tillegg til Haandbryggeriet hadde Kinn, Nøgne Ø, Aass, Magic Rock, de Molen, Närke, de Rulles, Loverbeer, Alvinne, Emelisse og Nyäshamn tatt turen med mange av sine beste øl. I tillegg var det en internasjonal bar hvor det ble servert øl fra Lost Abbey, The Bruery, Hoppin Frog, og mange flere. Så det var en solid lineup, og om vi skulle ha håp om å komme gjennom en liten del av utvalget så var det bare å komme seg igang. Vi startet med Närke og Ørebrö Bitter, en god bitter. Närke hadde også tatt med seg Konjak! Stormaktsporter, men den trengte litt mental forberedelse først. Etter denne ble det litt spredt drikking, men sammen prøvde vi Nøgne Ø sin Citrus Hysterix som var frisk og god, så traff vi Jarle med sin bedre halvdel, som gav oss noen gode stalltips, bl.a. å prøve hele sortimentet til de Rulles for to sjetonger. Det slo vi til på, og fikk prøve fem øl fra de Rulles, alle gode, og hvor deres Blonde og La Grande 10 var de beste. Vi fikk også inngående forklaringer av ølet, type, bryggeprosess, labelart og det meste av en entusiastisk brygger. Som seg, kanskje, hør og bør på en ølfestival var det selvfølgelig et ompaband som gikk rundt og spilte...vel, ompamusikk i mangel av et bedre ord.

Kvelden gikk, altfor fort, vi fikk snakket med ølbloggere og bryggere, spist ost og drukket øl. Og av andre høydepunkter var det øl som High Wire fra Magic Rock, Autumn Maple fra the Bruery, Framboise de Amorosa fra Lost Abbey og sjølvklart; Närke Konjak! Stormaktsporter. Vel, det går alltid et tog, men man tar da fortrinnsvis det man har planlagt, så når mørket så smått begynte å senke seg gikk vi til togstasjonen og reiste hjem. Alle var enige om at det var et godt tiltak, og at vi skulle gjøre det igjen. En gang.

Alt i alt, bra festival Haandbryggeriet! Vi kommer gjerne igjen, men utvid gjerne uteområdet litt, og få flere sitteplasser. God høst.

Og bilder kommer snart!