tirsdag 7. februar 2012

S.P.Ø.K.s tradisjonelle Julebord 2011

Det var en kald og stormfull kveld i Desember, den 12 for å være pinlig nøyaktig, at S.P.Ø.K. skulle ha sitt første Tradisjonelle Julebord. Da de fleste medlemmene var lei av ribbefett og akevitt, og da det er en ølklubb, bestemte vi oss for å dra på Schouskjelleren for å drikke julen inn.
Alle hatt tatt med seg hver sin øl, pakket inn i silkepapir, gråpapir og gamle aviser for å dele ut til en heldig klubbmedlem. Nesten som tombola, bare uten all ristingen og tumlingen dog.

Nåkkve, Bjørn og Kristoffer gav seg i vei fra Tøyen Hills ned mot Grunerløkka beste bryggkjeller. Vel nede møtte de Sindre og alle tok med seg en øl fra det relativt lille, men svært solide utvalget og satte seg ved et av de få ledige bordene. Her ble det drukket mye forskjellige øl, bl.a. BeerHere`s VårWit med sindige 4,5 % som fikk veldig gode skussmål, og Schouskjellerens Hiphops på 4,6 %, også den over gjennomsnittet godt likt, det ble her nevnt herregarderobe blant luktene, men på en god måte. Vi snakket litt om jobb og reiser, film, og alle som hadde sett Drive var enige om at den var fantastisk.

Men mer øl! Siden Steffen kom etterhvert, vi var nå fem, ble det litt usynkronisert drikking, men vi fikk i oss Dugges 1/2 Idjit Porter på 7 % , bra navn, bra øl, Schouskjellerens Tiny Dancerogså på 7 %, god, men Hiphops var bedre. Vi snakket om fotball og litt tipping.


Etter å ha åpnet en flaske med Cigar Citys Jai Alai, 7,7 %, ble duftfenomenet herregarderobe tatt opp igjen, men på en god måte. Fascinerende hvordan lukter kan lukte fantastisk noen steder (herregarerobe i en ølflaske), men grusomt andre steder (herregarderobe i herregarderobe). Og ølen var god også, om enn så bitter at Mr. Scrooge (gratulerer med dagen CD!) blir rene Ingrid Espelid Hovig i forhold.

Da det engang var jul og Schouskjelleren hadde brygget en juleøl; Schouskjellerens Juleøl med 7 % måtte jo denne også smakes, denne fikk også gode skussmål.

Den siste ølen var Southern Tiers Back Burner, en Barleywine med solide 10%, perfekt for kalde vinterkvelder og tur hjem i kulda.
Schouskjelleren; et flott sted med en abnorm akustikk som blir påtrengende en stund, til man får noen øl innabords og bryr seg mindre med det. Alt i alt flott plass!
Julegavene! Til Fra Via S.P.Ø.K. Hånd i privat eie.

Neste møte er 23 februar klokka åtte i klubblokalene. Vi sees!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar