Det var midten av august, og nesten en måned siden godt øl hadde blitt konsumert i godt selskap. Denne gangen skulle møtet finne sted på sjølveste valgdagen, men dog ETTER at valglokalene hadde stengt. Møtet skulle holdes i ærverdige Smedgata, i Kristoffers stue, men da hans samboer og to barn ble syk måtte vi ta i bruk plan ni fra det ytre rom; kjellerboden!
Men etter litt ordning og fiksing der nede, i kjellerboden, ble det en veldig shabby chic, sjørøver slash hakkespett-feeling der nede, i kjellerboden. Eller det var i allefall en skrivepult og fem stoler..
Ja, fem stykker hadde møtt opp, Andreas, Aleksander, Nåkkve, Terje og Kristoffer. Terje var dog 50 min forsinket grunnet heroisk innsats for å få stemt. Og hva skal man ta seg til når man venter på et ølmøte og sitter i en kald og fuktig kjeller fylt til randen med øl? Ja, det stemmer.
Ventepilsvalget falt på en Dampen fra Kinn Bryggeri. Flaska var stor, og veldig fin, med en liten "bul" nederst på flaskehalsen, og den ble broderlig delt på fire. Den hadde fin farge, var godt drekkandes, med mye bitterhet og lang ettersmak, men kanskje noe skuffende i forhold til hva vi hadde ventet oss. Men sletts ikke ueffen.
Så ble det diskutert en del administrative saker som tur til Haandbryggeriet, brygging av 50 000 halvlitere juleøl og hvorvidt julebordet skulle holdes i kjelleren eller et annet sted.
Så ankom Terje, og etter litt valgsnakk fant vi ut at hele 80 % av S.P.Ø.K. sine medlemmer hadde stemt og de resterende 20 % hadde egentlig tenkt å stemme! Hadde bare alle i Norge vært som oss! Vi satte på valgsendingen, og åpnet neste øl, en 8.6 Bavaria fra Nederland. Til å begynne med er alkoholen (8,6) dominerende, men etterhvert balanseres alkoholsmaken, og den blir noe smoothere, men sikkert ok at flasken var på 25 cl. Etterhvert gikk vi over til å diskutere diverse opptaksritualer for nye medlemmer, mange kreative forslag, så alle kommende medlemmer kan glede seg til opptaksmøtet sitt.
Så gikk vi over til en en belgisk hagenisse, La Chouffe fra Brasserie d`Achouffe med 8 %. I glasset er den gyllen som en solbrun skandinav, den lukter umiskjennelig belgisk, smaker godt med noe appelsin der inne med humlene. Og denne ølen smaker på en måte kjent, som Terje sa "denne ølen har mange fettere og kusiner, for ikke å snakke om brødre og søstre. Og mødre og fedre. Det er en fin familie. Og neste gang skal jeg ta med bestemoren til denne ølen, en Paulaner som jeg ikke fikk tak i til i dag..." Ja, det sa vel det meste. Videre blir det bestemt at om en kjøper en øl som er vanskelig å få tak, bør det kjøpes en ekstra flaske om en far blir forhindret i å komme på et møte, slik at han kan få smake den senere.
Men vi hadde mer å smake på. Neste øl ut, og ned, i glasset var en Pelforth Brune fra Pelforth bryggeri i Frankrike med 6,5 %. Den er svartbrun i glasset, og er fyldig, men smaker ikke så mørkt som den ser ut som, den er snill mot munnen, og mer ydmyk enn de to foregående. Den er god, noe grumsete, men alt i alt velgjørende. Det var snakk om å lage en lignende klubb lenger bort i kjelleren, Stolte Venners AquevitKlubb, men det ble med snakket.
Til sist kom det som "...blir av eksperter ansett for å være et av verdens mest fornemme øl.", men for å sitere Terje igjen: "Den va OND! Balsamicoøl!" Den har den egenskapen at med en gang man har satt ned glasset tenker man, nei, den kan umulig ha smakt så grusomt, så tar man en slurk til, men jo! Balsamicoøl! Andreas forsøkte flere ganger og premierte den med det fineste noen sa om den - interessant. Det var da en Rodenbach Grand Cru fra Belgia fraBrouwerij Rodenbach og hadde 6 %.
Og med en emmen eim av balsamico bakerst på tunga oppløste selskapet seg, og våknet neste morgen opp til en nytt politisk Norge. Eller var det bare balsamicoølen...? Det står, til opplysning en flaske igjen i kjelleren...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar