mandag 22. august 2011

1. møte i S.P.Ø.K.

Det var den 22nde mai i 2011, og det første møtet i S.P.Ø.K. var satt. Det var tre oppmøtte, Nåkkve, Terje og Kristoffer. Møtet ble holdt i Smedgata på Tøyen, og denne gangen var det tre øl som skulle testes ut, to norske og en fra Singapore.
Det var innledningsvis en lettbeint diskusjon om hvordan ølene skulle bedømmes, men vi begynte like så godt og lot reglene bli til underveis, mes vi drakk.
Det er en terningkastskala 1-6 altså, og så delt på antall oppmøtte pr møte, sånn at vi har gjennomsnittet som tellende karakter.

Den første ølen var Tiger fra Singapore med 5 %. Vi var alle enige om at dette var en lettdrikkelig øl, men ikke nødvendigvis noe man ville sitte foran peisen og kose seg med. Det er en frisk øl, som man gjerne kan ta med i parken en sommerdag i stedet for en tuborg.
Da vi skulle konkludere ble det to firere og en treer til tiger og et gjennomsnitt på 3.66


Den neste ølen var noe mer kortreist, fra Norge og Drammen; en Hesjeøl med 6,5%.
Den var en mye mer kompleks øl enn den forrige, og den gav mer motstand. En smak av lakris og røk gjorde at den lever lenge i munnen, men det ble påpekt at den kanskje var noe bitter.
Alt i alt var dette en bedre øl og den fikk to firere og en femmer som gjorde at den fikk 4.3


Den siste ølen vi smakte var også kortreist, fra Norge og Grimstad; en Imperial Stout fra Nøgne Ø. Denne var enda mer kompleks enn den forrige og når man helte den i glasset var den "black as midnight on a moonless night..". Det var mye lakris i denne også, og dette er nok mer en koseøl foran peisen som man kan bruke en hel kveld på. Den var allikevel hakket for hvass og med to toere og en firer ble det 2.66 på denne.

Da var det første møtet i S.P.Ø.K. over og vi konkluderte med at det hadde vært en heidundrende suksess. Ellers snakket vi mest om jobb, dokumentarfilm, når er man voksen? og la planer for fremtidige møter. Og hørte på mange bra, og noen dårlige 7tommere.

Neste møte kommer snart.

Mvh S.P.Ø.K.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar