søndag 28. august 2011

2. møte i S.P.Ø.K.


Det var nå blitt midtsommer og den 23 juni var det andre møtet i S.P.Ø.K. og det var som det første satt til Smedgata på Tøyen. Denne gangen var det også tre fremmøtte; Atle, Nåkkve og Kristoffer og denne gangen var det en meksikansk, en irsk og to norske øl som skulle i glasset.

Været tillot oss å sitte og den første ølet som ble åpnet var en Aass Gourmet Pale Ale. Vi var alle enige om at det var en god øl som var lett å drikke. Bakdelen (hvis det er lov å si da) eller minussidene ved denne ølen var at det var litt mye brent karamellsmak i den samt at den hadde litt lite body. Den sikter litt høyere enn det den treffer når den kaller seg Gourmet. Alt i alt ble det tre ganger tre på terningen og et gjennomsnitt på tre...


Det var nå tydeligvis rømt en fange fra fengselet på Grønland, da et politihelikopter nå begynte å surre over området og gjorde sitt til at smakingen av den neste ølen foregikk i relativt, relativt stille former. Det var en Rallar Amber Ale fra Ægir bryggeri. Noen av beskrivelsene som denne ølen fikk var at den smakte brent lær (på en god måte), og at den var i samme sjiktet som Pale Alen fra Aass, bare hakket hvassere. Det ble også påpekt at denne ølen ville nok hevet seg samme med en kjøttrett med en god saus til, den har potensiale til å bli en virkelig god øl, men da vi hverken hadde kjøtt eller saus for hånden ble det også tre ganger tre er lik tre på denne også, men hakket hvassere enn Aass` Ale.

Den neste ølen var som seg hør og bør en sommerdag en Corona Extra fra Mexico. Dette var en lett, forfriskende øl men det var delte meninger om denne. Den var på den ene siden lettdrikkelig og syrlig, men var den for syrlig? De delte meningene gjorde allikevel at denne ølen endte opp som kveldens toppscore med terningkast fem, tre og to og får gjennomsnittelig 3,33.

Sommerdagen var på vei til å bli en sommerkveld og den siste ølen var en mørk øl som forhåpentligvis ville varme innvendig. Det var en Kilkenny, fra Kilkenny i Irland. Det var en irsk ale som komplett med mørk sjokolade, men utover det var det ikke så veldig mye positivt å høre rundt bordet. Det var enigheten om at det var mye skum, men det var ingen forskjell mellom skum og drikke og etterlot en litt kvalmende, voksende følelse i munnen. Det ble to toere og en treer og gjennomsnittelig 2,3 for klassikeren fra Irland.

Ellers så snakket vi om Kina, arkitektur, jobb, teknologi, unger og verdensøkonomien. Og vi fant ut at blåbær er godt å renske munnen med mellom de forskjellige smakene. Kanskje det er noe å tenke på for pubeiere over det ganske land? For hvem vil ikke ha en neve blåbær i stedet for vasne chilinøtter? Og den lettbeinte praten om hvordan i alle dager vi skal drive og bedømme disse ølene fortsatte. Men i selve poenggivningen teller ikke om de potensielt ville passet med en saus eller om de komplimenteres av en sjokolade inn, da teller bare ølen og ABVen, neida, bare ølen i seg selv. Vi ble enige om å gjøre dette igjen.

Neste møte kommer snart

2 kommentarer:

  1. Nå ble jeg så inspirert at jeg tok meg en øll. Og så vil jeg ha mer om hva dere snakker om sånn utenomsnakk, men bare om det er artig. Og det trur jeg jo at det er.

    SvarSlett
  2. Ja, det er jo strålende, god øl og utenomsnakk er alt denne bloggen handler øl. Er det lov å spørre hvilken øll som ble kveldens utkårede?

    SvarSlett